cover.title

Aspecte esentiale privind organizarea interventiei de stingere a incendiilor la locul de munca

Prevenirea si stingerea incendiilor functioneaza conform legii nr.307/2006 privind apararea impotriva incendiilor si ordinului nr. 163/2007 privind normele generale de aparare impotriva incediilor.

organizarea interventiei de stingere a incendiilor la locul de munca

Este obligatorie organizarea interventiei de stingere a incendiilor la locul de munca?

DA!Potrivit legislatiei in vigoare fiecare firma este obligata sa organizeze interventia in caz de incendiu, la locul de munca.

Cine este responsabil de organizarea interventiei de stingere a incendiilor la locul de munca?

Responsabilul cu modul de organizarea a interventiei de stingere a incendiilor poate fi aministratorul societatii sau conducatorul instutiei.

Ce cuprinde organizarea interventiei de stingere a incendiilor la locul de munca?

-stabilirea mijloacelor de alarmare si alertare in caz de incendiu -stabilirea responsabililor cu alarmarea si alertarea in caz de incendiu -stabilirea atributiilor responsabililor alarmarea si alertarea incendiuluii -stabilirea instalatiilor si sistemelor de limitare a propagarii si stingerii incendiilor -stabilirea responsabililor cu asigurarea, evacuarea bunurilor si persoanelor din firma -organizarea efectiva a interventiei in caz de incendiu

In mod mai concret interventia de stingere a incendiilor se face astfel:

-in primul rand se alerteaza imediat personalul de la locul de munca, precum si fortele de interventie -se evacueaza in siguranta tot personalul societatii -se va verifica numarul de lucratori prezenti -se opreste imediat alimentare (cu gaze, energie, etc) -se actioneaza cu mijloacele tehnice de aparare impotriva incendiilor -se asigura protectia personalului responsabil in interventie (protectie impotriva fumului, gazelor toxice, etc)

Reamintim angajatorilor cu aceasta ocazie importanta organizarii interventiei de stingere a incendiilor, deoarece orice actiune gresita poate duce la pierderea unor vieti omenesti. De aceea, important este ca personalul sa fie instruit periodic, in legatura cu modalitatile de aparare, evacuare in cazul unui incendiu. Pentru mai multe detalii privind prevenirea si stingerea incendiilor, ne puteti contacta la adresa noastra de e-mail: office@protectia-muncii.org.

Sursa: LegislatiaMuncii