Buletin PRAM

Fara amenda in caz de control ITM, IGSU
Retea electrica sigura 100%

Ce inseamna PRAM?

PRAM reprezinta o verificare a prizelor de impamantare si a paratrasnetelor, ce se realizeaza de catre un electrician atestat ANRE cu aparatura certificata si conforma cu standardele si normativele acestei institutii.

Buletin pram

Cand se face verificarea PRAM?

Verificarea PRAM se realizeaza periodic, in functie de activitatea ce se desfasoara la respectivul punctul de lucru, adesea aceasta se realizeaza anual.

De ce este necasara efectuarea verificarii PRAM?

In urma verificarii PRAM se elibereaza un buletin, ce reprezinta stadiul prizelor in respectivul punct de lucru, buletin ce este obligatoriu si solicitat in urma controalelor ITM, IGSU.

Este buletinul PRAM obligatoriu?

Da, este obligatoriu, iar amenzile sunt mari comparativ cu preturile efectuarii. Costurile acestei verificari incep de la 150 RON pentru spatiile de 50 m2 si variaza in functie de numarul de prize, amenda fiind intre 5.000 si 10.000 RON.

Se poate ca in urma verificarii PRAM sa nu fie eliberat buletinul ?

Nu. Insa daca se constata ca reteaua electrica are deficiente, acest lucru va fi subliniat in buletinul PRAM, alaturi de masurile ce trebuiesc luate pentru imbunatatirea retelei conform standardelor.

Scopul verificarii PRAM este doar scaparea de amenda?

Nu. In urma efectuarii verificarii PRAM se poate constata daca exista sau nu impamantare la reteaua electrica, aspect care poate conduce la anumite concluzii cu privire la riscurile electrocutarii personalului, a distrugerii aparaturii electrice si electronice si a incendierii cladirilor.