Pachetele noastre de servicii cuprind documentatii si asistenta in

SSM, PSI si servicii conexe protectiei muncii

Ce inseamna SSM si PSI?

SSM = Securitate si Sanatate in Munca

PSI = Prevenirea si Stingerea Incendiilor

Protectia muncii si SSM este acelasi lucru?

Putem spune ca atunci cand ne referim la tot ansamblul unei societati, adica: SSM, PSI si Evaluarea riscurilor, putem vorbi de protectia muncii, iar atunci cand vrem sa ne referim strict la activitatile legate de munca folosim termenul SSM.

Din princina trecerii timpului denumirea acestei ocupatii s-a tot schimbat, cum de altfel si denumirea ministerului sub care activeaza aceasta ramura s-a schimbat, oficial folosim SSM – securitate si sanatate in munca, domeniu ce este reglementat de legea 319/2006 si reglementat de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, insa denumirea de protectia muncii sau inspectia muncii a ramas sugestiva angajatorilor mai vechi.

PSI si SU reprezinta acelasi lucru ?

La fel ca si in cazul protectiei muncii, denumirea actualului Inspectorat General pentru Situatii de Urgenta a suferit diferite modificari, motiv pentru care, in ciuda utilizarii excesive a termenului PSI, SU este denumire actuala ce priveste situatiile de urgenta.

Cand se face protectia muncii (SSM si PSI)?

Asistenta SSM si PSI este reglementata prin Legea 319/2006, Legea 307/2006, HG 1425/2006 si OMAI 163/2007 sa fie efectuata de catre persoane abilitate in acest sens, periodic, in functie de domeniul de activitate.

Asistenta SSM si PSI in fiecare LUNA

Toate firmele ce au ca domeniu de lucru activitati ce prezinta un risc major, precum santiere de constructii, instalatii si in special orice activitate de teren sunt obligate sa aiba asistenta SSM si PSI lunar;

Asistenta SSM si PSI o data la 3 luni (TRIMESTRIAL)

Firmele ce desfasoara activitati mai putin riscante, precum: magazine – comert cu amanuntul, saloane de infrumusetare, domeniile de vanzari, domeniile de consultanta, contabilitate, etc. pot intra la instruire trimestriala.

Asistenta SSM si PSI o data la 6 luni (SEMESTRIAL)

Firmele ce au ca domeniu de activitate sectorul IT, dar cu un numar redus de angajati, vor putea beneficia de asistenta SSM si PSI semestriala.

Documentatiile pe linie de SSM si PSI se realizeaza o singura data la infiintarea firmei.

Documentatiile pe linie de SSM si PSI sunt reglementate de Codul Muncii; fiecare angajator fiind obligat sa le detina completate: corect, semnate si stampilate in fiecare punct de lucru unde isi desfasoara activitatea cel putin 1 angajat.

Toate firmele trebuie sa aiba SSM si PSI?

Un aspect important al serviciilor SSM si PSI il cuprind documentatiile pe linie de SSM si PSI care sunt reglementate de Codul Muncii si obligatorii pentru fiecare angajator sa le detina in toate punctele de lucru: completate corect, semnate si stampilate.

Asistenta SSM si PSI/SU

Asistenta pe linie de SSM si PSI este reglementata prin Legea 319/2006 sa fie efectuata periodic in functie de domeniul de activitate, astfel incat firmele ce au ca domeniu de lucru, activitati ce prezinta un risc major, precum santiere de constructii, sunt obligate sa aiba asistenta lunara; magazine, saloane de infrumusetare, domeniile de vanzari, contabilitate - trimestrial, iar activitatile precum birourile de IT – semestrial.

Documentatii SSM si PSI/SU

Documentatiile pe linie de SSM si PSI sunt reglementate de Codul Muncii; fiecare angajator fiind obligat sa le detina completate: corect, semnate si stampilate in fiecare punct de lucru unde isi desfasoara activitatea cel putin 1 angajat.

Evaluarea riscurilor de accidentare

Evaluarea riscurilor de accidentare si a bolilor profesionale este documentatia ce face parte din dosarul SSM, evaluare ce se realizeaza pentru fiecare post de lucru activ, astfel incat fiecare meserie ce se presteaza intr-o companie sa primeasca un grad de risc, ce nu trebuie sa fie mai mare de o anumita cota, pentru a se putea presta legal acea munca; si include de asemenea o serie de masuri ce se pot impune angajatilor pentru a isi putea desfasura activitatea in conditii de siguranta.

Medicina muncii

Codul muncii prevede ca orice persoana care se angajeaza intr-o companie, trebuie sa aiba o fisa de aptitudine in care sa fie precizat apt de lucru, in urma unui examen medical efectuat de un medic de medicina muncii.

Buletin PRAM

Instalatiile electrice trebuie verificate periodic conform legislatiei in vigoare, pentru a se evita deteriorarea lor in timp, din cauza unui numar de factori cum ar fi incarcare excesiva a circuitelor, uzura echipamentelor, coroziune, imbatrinirea izolatiilor. Aceasta verificare se face anual, iar in urma acesteia se elibereaza un buletin PRAM.

Cursuri prim ajutor

Indiferent de domeniul in care isi desfasoara activitatea firma sau mediul in care lucreaza angajatul, situatiile urgente se pot isca fara nici o prevenire. De aceea este important sa avem cunostinte de prim-ajutor, nu doar in viata personala cat si in cea profesionala unde diferenta intre viata si moarte o poate face o simpla aplicare corecta a unei manevre de resuscitare.

ISCIR

ISCIR este Inspectia de Stat pentru Controlul Recipientelor sub presiune si Instalatiilor de Ridicat, ce se afla in subordinea Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

ISCRI se ocupa cu respectarea cerintelor privind functionarea in conditii de siguranta a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR din cadrul societatilor comerciale si a institutiilor.

Resurse Umane (HR)

Avand specialisti in domeniu resurselor umane de mai bine de 15 ani, oferim externalizarea urmatoarelor servicii: Buget, Managementul carierei, Salarizare, Administrare personale, Recrutare si selectie, Managementul performantei, Audit si consultant.