cover.title

Consiliul Concurentei a demarat o investigatie pe piata echipamentelor de protectia muncii

Consiliul Concurentei este un organism autonom, ce functioneaza in baza aplicarii legii concurentei (nr. 21/1996), si care are drept scop:protectia si stimularea concurentei, in vederea promovarii intereselor consumatorilor.

Potrivit declaratiilor date de Consiliul Concurentei, acestia vor realiza o investigatie privind posibile intelegeri anticoncurentiale, companiile ce se ocupa cu echipamentele de protectia muncii. Printre acestea se numara si:

-Renania Trade -Avanti -Tricomexim -T&T Invest

Aceste intelegeri intre companii se refera la piata comercializarii de produse si echipamente din domeniul sanatatii si securitatii in munca(SSM), si presupun:

-stabilirea preturilor -impartirea de piete -alocarea de clienti

investigatie pe piata echipamentelor de protectia muncii

In cadrul inspectiilor inopinate la sediilor companiilor mentionate mai sus, s-au verificat documentele detinute. Iar in momentul de fata, acestea se afla in analiza autoritatii de concurenta, si se supun procedurilor specifice.

In cazul in care Consiliul constata incalcarea regulilor de concurenta, aceste companii risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri.

Cu acesta ocazie amintim angajatorilor ca, achizitionarea si folosirea echipamentelor de protectie este obligatorie la locul de munca, indiferent de domeniul de activitate al firmei. De asemenea instruirea privind utilizarea corecta a echipamentului cat si a mijloacelor de tehnologie sunt obligatorii,potrivit normelor de sanatate si securitate in munca (SSM).

Sursa: AgerPres