cover.title

Instructiunile proprii SSM si accidentele de munca

Existenta instructiunilor proprii SSM cu privire la incarcarea sau descarcarea de pe trailer si insusirea acestora de catre lucratori reprezinta o chestiune esentiala in ceea ce priveste buna desfasurare a lucrurilor si evitarea accidentelor de munca.


accident de munca santier

Un barbat in varsta de 37 de ani a decedat in urma unui accident la locul de munca, fiind strivit de un utilaj de 40 de tone. Acesta era angajat al unei firme din Bucuresti si desfasura activitati de amenajare a unei partii de schi.

Medicii chemati la locul accidentului au efectuat toate manevrele necesarea salvarii vietii acestuia dar, din pacate, nu s-a mai putut face nimic. Potrivit autoritatilor, muncitorul a fost prins sub utilaj in momentul coborarii acestuia de pe trailer. Biroul de Investigatii Criminale Bistrita-Nasaud a demarat o ancheta sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa.

Inspectoratul Teritorial de Munca a fost sesizat, demarandu-se o ancheta. Potrivit șefului ITM, Otilia Berbecar, incidentul s-a petrecut in timpul manevrelor de coborare a utilajului de pe trailer.

Cercetările sunt în derulare.

sursa: RomaniaTV