cover.title

Securitatea si sanatatea (SSM) in munca in beneficiul companiilor

Potrivit statisticilor anual peste 5.580 de persoane isi pierd viata, iar 160.000 de persoane mor din cauza bolilor profesionale.

Viata unora dintre aceste persoane putea fi salvata daca riscurile de la locurile de munca ar fi fost gestionate corect si aplicate masuri specifice diminuarii acestora. Respectivele companii, si-au pierdut personalul, datorita bolilor aparute, accidentelor, dar au suportat si cheltuieli in urma acestora.

Pentru o firma este foarte dificil sa se recupereze in urma unor accidente/ incidente SSM, pentru ca:

-lucratorii de baza nu pot fi inlocuiti asa usor -incidentul/ accidentul poate conduce la inchiderea firmei -intreruperea firmei pe o durata relativ scurta de timp, atrage pierderi -bolile profesionale ale lucratorilor duc la cresterea absentelor acestora de la locul de munca -datorita inchiderii temporare a firmei, aceasta isi poate pierde clientii

BE SAFE AT WORK.jpg

Deci toata lumea are de pierdut daca neglizeaza domeniul sanatatii si securitatii in munca(SSM), angajatii, firmele dar si sistemele nationale de sanatate.

Securitatea si sanatatea in munca reprezinta una dintre cele mai importante domenii dar si cele mai dezvoltate din punct de vedere al ocuparii fortei de munca si afaceri. Cu un scop bine stabilit, aceasta incearca protejarea vietii, integritatii si sanatatii, dar si imbunatatirea costurilor firmei.

Securitatea si sanatatea in munca prin masurile si mijloacele specifice acestea, incearca sa previna disfunctiile sistemului de munca, astfel incat acesta sa se desfasoare in maxima siguranta si corect. Astfel securitatea si sanatate in munca a lucratorilor dumneavoastra, cat si a firmei va poate aduce numeroase avantaje, printre care amintim cateva:

-sporirea productivitatii angajatiilor dumneavoastra -imbunatatirea imaginii firmei -reducerea absenteismului -reducerea riscurilor de producere a accidentelor/incidentelor la locul de munca

Pentru mai multe detalii privind securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor dumneavoastra nu ezitati sa ne contactati la adresa noastra de e-mail: office@protectia-muncii.org

Sursa: OshaEuropa