cover.title

Topul tarilor cu cele mai proaste conditii de munca

In orice loc de pe planeta, asigurarea conditiilor minime de munca trebuiesc respectate de fiecare angajator. Acestia fiind obligati sa asigure normele de securitatea si sanatatea in munca (SSM), precum si prevenirea si stingerea incendiilor (PSI/SU), potrivit legislatiei in vigoare.


conditii de munca nerespectate santier


Republica Centrala Africana

In anul 2013 presedintele Francois Bozize a fost dat jos de catre un grup de rebeli numit Seleka provocand astfel un haos. Aproape intreaga populatie a orasului este sub puterea acestui grup. Aici standardele de securitate si siguranta in munca (SSM) nu au fost niciodata definite. Majoritatea populatiei lucrand in conditii greu de imaginat.

Cambodgia

Sau Regatul Cambodgia, aici muncitorii au parte de conditii de munca aproape inexistente, conform rapoartelor si statisticilor intocmite. Daca acestia cer conditii mai bune de munca sunt intimidati sau chiar concediati, neavand drepturi.

Siria

Razboiul din Siria care dureaza de atatia ani a afectat toata economia tarii. Oamenii lucreaza in conditii greu de imaginat, si sub amenintarea atacurilor zilnice.

China

China este una dintre tarile care ofera cele mai scazute salarii potrivit statisticiilor realizate. Datorita legislatiei restranse, acestia nu au nici un drept si ajung chiar sa moara la locul de munca.

Coreea de Sud

Coreea de Sud se afla si ea printre tarile cu conditii de munca inexistente. Datorita legislatiei, regimului drastic (salarii foarte mici,foarte multe ore de lucru, fara zile libere si conditii de munca dificile) unii dintre ei ajung sa se imbolnaveasca, sau chiar sa se sinucida.

Reamintim angajatorilor, ca nerespectare conditiilor minime privind securitatea si sanatatea in munca (SSM), precum si stingerea si prevenirea incendiilor (PSI/SU) duce la ingreunarea muncii personalului, cresterea accidentelor de munca, iar in timp la scaderea productivitatii acestora.

Sursa: WallStreet