cover.title

VIDEO | Accident tragic pe un şantier din Bucureşti

Azi noapte pe un şantier de construcţii din apropierea Pieţei Unirii din Bucureşti a avut loc un accident groaznic. Doi muncitori ce lucrau la etajul 17 al unui imobil pentru birouri, proprietatea unei firme belgiene ce are constructor român, au cazut în gol de la aprox. 50 m înalţine în puţul liftului.

Ceilalţi colegi aflaţi pe şantier, vazând tragedia, au sunat la 112, iar SMURD-ul a constatat ca unul dintre muncitori şi-a piedut viaţa, celălalt fiind transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Ajuns la această unitate de urgenţă, după primele investigaţii, medicii au constatat că nu este necesară o intervenţie chirurgicală, continuând totuşi evaluările.

La faţa locului au sosit atat Politia cat şi inspectori ai ITM, care au demarat o anchetă, iar dacă acestia vor constata că este vina conducerii firmei de construcţii, cei vinovati vor fi sancţionaţi.

Învăţămintele pe care trebuie să le tragem ca urmare a acestei tragedii sunt clare, condiţiile de lucru la înălţime pe timpul nopţii sunt diferite faţă de cele din timpul zilei. Administratorii firmelor ce lucrează în schimburi trebuie să fie conştienţi că oamenii trebuie instruiţi temeinic şi verificaţi dacă şi-au însuşit cele explicate. Deasemenea trebuie ca şi condiţiile de pe şantier să fie corespunzătoare activităţii pe timp de noapte şi nu trebuie acceptat nici un rabat de la normele legale.

Vom urmării cum decurge ancheta tehnică şi vă vom ţine la curent.

VIDEO: Digi24